Nieuwsarchief

22 jun 2008

OVER-BRUGGEN TOCHT


Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Erik Aarts

Op woensdagavond 2 juli vindt de OVER-BRUGGEN-TOCHT plaats, een zomeravond-fietstocht tussen het Domplein en Park Castellum Hoge Woerd (deze uitnodiging is ook beschikbaar als PDF bestand).

Het thema is het verbinden van Leidsche Rijn en Utrecht via oude routes en nieuwe bruggen. Hierbij zal, naast een verkeerskundig en stedenbouwkundig standpunt, vanuit de stadshistorie worden gekeken naar de verbindingen tussen de twee stadsdelen. Zo zal voor een deel van de tocht de Limes worden gevolgd, de ruim 2000 jaar oude weg van de Romeinen die het hart van Utrecht (Domplein, castellum Traiectum) verbindt met het hart van de Leidsche Rijn (Park Castellum Hoge Woerd). Daarnaast zal er aandacht zijn voor de bruggen die de stadsdelen met elkaar verbinden en de fietsvriendelijkheid ervan.

De fietstocht start om 19.00 uur bij het pand van Stichting Domplein (adres: Domplein 24) en zal via Kanaleneiland en de nieuwe Prins-Clausbrug over het Amsterdam Rijnkanaal gaan. Na een korte stop in Park Castellum Hoge Woerd, met een Italiaanse versnapering, gaat de fietstocht terug via de Groenedijk, Leidseweg en de Munt. Rond 21.00 uur arriveren we weer op het Domplein. In Café het Weeshuis kan worden nagepraat en geborreld en in de kelder zijn de resten van de oude castellummuur te bewonderen.

De fietstocht is bestemd voor alle Utrechtse burgers en belangstellenden, burgemeester en wethouders, raadsleden en ambtenaren met interesse voor fietsen, stedenbouw en cultuurhistorie. Deelname is gratis en men ontvangt tevens het fietsrouteboekje ‘Fietsen langs de Romeinse grens’. Consumpties in Café het Weeshuis zijn voor eigen rekening van de deelnemers.

Graag ontmoeten we u op 2 juli op het Domplein met volle banden en een scherpe geest!

Contactpersonen:
Alice van Rooij, Jan van Embden, Katja Hoiting
Fietsersbond Afdeling Utrecht
E-mail: katjahoiting apestaartje hotmail.com