Nieuwsarchief

18 jul 2008

Veilige "Bling Bling" op wielen!


Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Erik Aarts

 7450 ziekenhuisgewonden vielen er in 2006 als gevolg van een ongeval op de fiets (bron AVV/SWOV), daarnaast vielen er nog 216 doden (Bron CBS). Onderzoek heeft uitgewezen dat vele ongelukken bespaard blijven als de fietser van meer zij- of voorreflectie zou worden voorzien.

Waarom zijn de verkeersborden wel reflecterend, en de fiets niet?, vroeg Afke zich aanvankelijk af. Het blijkt zo te zijn dat het nog een (tekstuele) wetskwestie is, waar ik nog steeds niet de vinger achter heb gekregen. Ook is het een puzzel geweest om dit voor elkaar te krijgen. Maar wel een erg boeiende puzzel, antwoordt ze.Nu heb ik een soort van kristallen op de fiets aangebracht, die voor de reflectie zorgen. Op de vraag of deze Bling Bling-fiets niet heel erg duur is antwoordt ze: Nee dat valt reuze mee, als de fietsfabrikant het in zijn productieproces zou integreren zou het rond de 50 euro meer kosten, schat ik.

Een reflecterende fiets, veilig en cool! Eindelijk eens een leuke oplossing voor in het verkeer, waar je je niet voor schaamt. Tevens is van de fiets en de toepassing een filmpje gemaakt: