Nieuwsarchief

6 jul 2010

Gladheidsbestrijding fietsroutes


Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Jan van der Horst

Utrecht, 5 juli 2010 

PERSUITNODIGING

Presentatie rapport gladheidbestrijding op fietsroutes 8 juli

Onder het motto “Beter te vroeg dan te laat” presenteert de Fietsersbond hartje zomer een wensenlijst voor de gladheidbestrijding op fietsroutes. Afgelopen winter hadden fietsers het zeer zwaar op spekgladde fietsroutes met vele duizenden ongevallen als gevolg. In de Tweede Kamer werden zelfs vragen gesteld over de vele gemeenten die fietspaden –te lang- links lieten liggen bij het bestrijden van gladheid. De Fietsersbond vraagt daarom nu aan alle gemeenten in Nederland om zich voor te bereiden op een adequate aanpak van fietsroutes bij gladheid. Gemeenten hebben nu nog voldoende tijd om een goed plan te maken en ontbrekende materialen aan te schaffen.

Minister Eurlings vroeg de Fietsersbond een analyse te maken van het beleid van Nederlandse gemeenten. Het radioprogramma Dit is de Dag riep samen met de Fietsersbond luisteraars op om de situatie in hun gemeente te melden. Samen met de meldingen op het Meldpunt van de Fietsersbond kon de bond een goed beeld schetsen van de situatie op de fietspaden in de afgelopen zeer lange winter.

 U bent van harte welkom bij de presentatie van het rapport gladheidbestrijding op donderdag 8 juli. Het programma is als volgt:

 9.45 Ontvangst Stadhuis Utrecht, Korte Minderbroederstraat, Perskamer

10.00 Karin Luidens, bestuurslid landelijke Fietsersbond. Korte toelichting op rapport en aanbevelingen voor de toekomst.

Henk Aalderink, voorzitter van de bestuurlijke VNG commissie Milieu & Mobiliteit. Korte toelichting op ervaringen van VNG afgelopen winter en acties voor verbetering in de toekomst.

Moniek Stokvis, bestuurslid van de Utrechtse afdeling van de Fietsersbond. Wensenlijst voor de gemeente Utrecht.

Overhandiging rapport, ijsjes en bezem aan wethouder

Reactie wethouder Miriam de Rijk.

Gelegenheid vragen te stellen

10.30 Einde

 

Woensdag in de loop van de dag ontvangt u onder embargo meer informatie. Voor overleg kunt u bellen met Arien de Jong van de Fietsersbond, 030-2918111

 

Dit bericht is verspreid via de pers-mailinglist  van de Fietsersbond (http://www.fietsersbond.nl). Via deze mailinglist ontvangt u de persberichten van de Fietsersbond. Aan- en afmelden kunt u via de 
website van de Fietsersbond: http://www.fietsersbond.nl/pers

Fietsersbond, Postbus 2828, 3500 GV  Utrecht, tel. 030-2918171