Nieuwsarchief

12 sep 2010

Autovrije zondag 2010


Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Moniek

De week van de mobiliteit is begonnen! Vandaag was de aftrap, met in Utrecht tegelijkertijd het UITfeest. Dat betekende (helaas) dat er aan het mobiliteitsplein (Vredenburg) weinig tot geen ruchtbaarheid is gegeven, waardoor het aantal bezoekers niet overweldigend was. Gelukkig liet het enthousiasme van degenen die wél aanwezig waren, niets te wensen over! Zie ook de foto's, waarop Hans en Theo te bewonderen zijn.

Op het plein kon iedereen een elektrische fiets uitproberen, racen op een hometrainer onder begeleiding van een fysiotherapeute, dieetadvies krijgen (thema was gezondheid), en natuurlijk was ook de Afdeling Utrecht present met mooie fietskaarten, informatie en ballonnen. We hebben zelfs 2 nieuwe leden mogen verwelkomen! De GG&GD heeft de stand voor ons geregeld: dank!

Of we er volgend jaar weer staan, hangt een beetje af van de invulling die de gemeente aan de autovrije zondag geeft: iets meer publiciteit is wel op zijn plaats. Wat wel zeker is, is onze komende fietsverlichtingsactie: op zaterdag 2 en 16 oktoberop het Stadhuisplein. Mocht je willen helpen, dan ben je van harte welkom. Aanmelden kan via vrijwilligers@fietsersbondutrecht.nl.

Moniek