Nieuwsarchief

23 sep 2010

Fietsersbond repareert gratis kapot licht


Categorie: Evenement
Ingezonden door: Erik Aarts

Nu de dagen korter worden, zullen velen ’s ochtends en ’s avonds weer door het donker fietsen. Met de fietsverlichtingsactie wil de Fietsersbond mensen helpen hun licht weer aan de praat te krijgen. Op beide actiedagen kan iedereen vanaf 11 uur een nummertje trekken en zijn kapotte licht laten repareren. Om 15 uur worden de laatste volgnummers uitgedeeld.

Een goed werkende fietsverlichting is stap één. Maar hoe houd je je licht de hele winter brandend? De reparateurs van de Fietsersbond weten als geen ander dat dat knap lastig kan zijn. Daarom delen zij zaterdag ook een folder uit met handige doe-het-zelftips. Een van de tips is om de draden naar het voor- en achterlicht strak langs het frame vast te binden. Loshangende draden worden in een volle fietsenstalling namelijk gemakkelijk kapot getrokken.

Ook degenen die liever batterijverlichting gebruiken dan het klassieke systeem met dynamo en draden, doen er goed aan even langs de stand van de Fietsersbond te lopen. De bond test namelijk regelmatig allerlei soorten ledverlichting en kan hier uitgebreid over informeren. Vooral bij de koplampen zijn er grote kwaliteitsverschillen. De tests en nog veel meer informatie over fietsverlichting zijn ook te vinden op de website van de Fietsersbond.