Recent nieuws

27 nov 2010

Zorgverzekeraar verleidt Utrechters meer te fietsen


Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Guido

Begin november is zorgverzekeraar Agis een campagne gestart die jongeren moet verleiden meer op de fiets te stappen. De campagne is verbonden aan Agis’ jongerenverzekering Take Care Now. Onder het motto ‘pak die fiets, verbrand calorieën en kom lekker in beweging’ zijn in Utrecht, Amsterdam en Almere aanvankelijk 24 leenfietsen geplaatst, waarvan er nu nog 15 rondrijden. Het gaat om opvallend vormgegeven beachcruisers voorzien van de merknaam Take Care Now. De fietsen staan niet op slot en kunnen door iedereen worden geleend. Ze hoeven zelfs niet op dezelfde plaats te worden teruggezet. De enige voorwaarde is dat anderen de fiets ook kunnen gebruiken en dat hij dus onafgesloten in de openbare ruimte blijft staan.

Door middel van een gps-zendertje wordt bijgehouden waar de Take Care Now-fietsen zich bevinden. Wie om een vervoermiddel verlegen zit, kan via de website www.pakdiefiets.nl zien waar de dichtstbijzijnde fiets staat. Na een rit vermeldt de website bovendien welke afstand de betreffende fiets heeft afgelegd en hoeveel calorieën de gebruiker daarbij heeft verbrand. Op 26 november hadden alle fietsen samen bijna 400 kilometer afgelegd, laat een woordvoerder van Agis weten.

De leenfietsen zullen niet lang van hun nomadische bestaan kunnen genieten. De campagne loopt namelijk tot het moment dat de batterijen van de gps-zendertjes opraken. Dan verdwijnen de fietsen vanzelf een voor een van de website en mag de laatste gebruiker de fiets houden. Wanneer dat gebeurt, is natuurlijk niet precies te voorspellen, dus er kan nog een spannende wedstrijd om het bezit van de fietsen volgen.

Een woord van waarschuwing voor wie haast heeft: de fietsen zijn ondanks de gps-zenders niet altijd gemakkelijk te vinden. De schrijver van dit stukje is het in elk geval nog niet gelukt om er een in Utrecht op te snorren.

  De Take Care Now-fietsen