Recent nieuws

22 jan 2012

Raad wil meer fietsenstallingen rond nieuwe Vredenburg


Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Guido

Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad een motie besproken om meer stallingsplaatsen te creëren in het oosten van het nieuwe stationsgebied. De motie was een initiatief van Bart Beerlage (PvdA) en is vervolgens overgenomen door het college.

De extra capaciteit zal in de directe nabijheid van het Vredenburg moeten komen, aan de oostzijde van de Catharijnesingel. De 800 plaatsen die op dit moment al zijn gepland onder het woon/winkelgebouw De Vredenburg zijn namelijk niet toereikend voor bezoekers aan dit gedeelte van de binnenstad. In de motie wordt gewezen op de mogelijkheid om een deel van de parkeergarage onder het Vredenburg te benutten als fietsenstalling.

Vorige week kwam ook het bericht dat Corio (de eigenaar van Hoog Catharijne) heeft toegezegd om 1400 extra stallingsplaatsen aan de oostzijde van het station te realiseren. Het gaat dan echter om stallingen ten westen van de Catharijnesingel. De raad is van mening dat deze stallingen te ver weg liggen voor bezoekers van het gebied rond Vredenburg en wil daarom dat er ook ten oosten van de Catharijnesingel meer mogelijkheden komen voor fietsparkeren.

 

De parkeergarage onder het Vredenburg waarin mogelijk plaats wordt gemaakt voor fietsers